Oppdateringer fra Aksjonærregisteret

Aksjonærregisteret er oppdatert, og du må nå ta stilling til endringene.

Like sikkert som at knoppene springer i mai, slippes også det årlige oppdaterte Aksjonærregisteret. Men husk; dette inneholder opplysninger tilknyttet eierforhold slik de fremstod pr 31.12.2023, derfor bør du selv kontrollere at opplysningene stemmer.

Vi har prøvd å gjøre noen grep slik at det skal bli enklere for deg å håndtere de nye, viktige eierskapsopplysningene.

Viktige oppdaterte eierforhold:

• Nye reelle rettighetshavere
  • Endringer i eksisterende reelle rettighetshavere
  • Rettighetshavere du har lagt til/endret på
  • Hvis en eier har endret bosted til et høyrisiko-land
  • Hvis det er ny eier med bosted i et høyrisiko-land

Følg beskrivelsen under og husk at det er bare å ta kontakt på support@beaufort.io dersom du har spørsmål

Hva skjer nå?

1. E-posten du mottar fra oss forteller deg antall kunder dette gjelder og hva du nå må gjøre. Klikk på den blå knappen (Se endringene).

e-post_oppdateringer

2. Du får da opp Kundeoversikt-siden med et forhåndsutfylt filter som heter "Oppdatering på eierforhold". I kundelisten vises nå alle kunder som har oppdateringer fra det nyeste Aksjonærregisteret. Du må nå inn på hver av disse kundene.

kundelisten_oppdateringer

3. Inne på Kundesiden ser du en melding om ny informasjon fra Aksjonærregisteret. Klikk på "Se oppdateringene"

oppdateringe_kundesiden

4. I eksemplet under har det kommet oppdateringer på fire personer. Du må nå enten klikke "Ignorer" eller "Bekreft" på hver av disse. Man kan også "Bekrefte alle oppdateringer" dersom man ser at informasjonen ser riktig ut.

bekreft_oppdateringer

5. Grunnen til at man eventuelt vil velge "Ignorer", er om ansvarlig bruker tidligere har endret denne informasjonen manuelt og derfor har nyere opplysninger om kunden enn det som nå presenteres fra Aksjonærregisteret. Dette kan være informasjon man har mottatt fra kunden direkte, eller ved onboarding/KYC-spørsmål eller annet.

ignorerer_endring

6. Når du har bekreftet / ignorert samtlige, får du en melding om at oppgaven er utført. Merk at du nå bør endre screening-innstillingene dersom en person f. eks overstiger grensen på 25% eierskap og da defineres som en reell rettighetshaver i selskapet, eller om du ønsker å sette personen til løpende screening.

success_oppdateringer

Ta gjerne kontakt med oss dersom du møter på eventuelle utfordringer, eller har spørsmål vedrørende dette.