Nye roller og funksjoner i Kjenn Din Kunde

Vi introduserer nå tre nye roller i Kjenn Din Kunde: Brukeradmin, hvitvaskingsansvarlig (MLRO) og etterlevelsesansvarlig.

Vi introduserer tre nye roller i Kjenn Din Kunde. Sammen med nye roller lanseres nye funksjoner: Oppfølgingsintervall for ulike risikonivåer, e-postvarsling om oppfølging, sletting av kunder og brukervalg ved behov for bekreftelse på risikovurdering.

Nye roller i Kjenn Din Kunde

• Brukeradmin kan administrere brukere i Kjenn Din Kunde. Under innstillinger kan brukeradmin se, opprette, endre, deaktivere og gjenopprette brukere. Brukeradmin kan også endre roller for andre brukere.
  • Hvitvaskingsansvarlig (MLRO) kan endre globale innstillinger og slette kunder permanent fra Kjenn Din Kunde. Under innstillinger kan hvitvaskingsansvarlig definere oppfølgingsintervall for ulike risikonivåer og administrere e-postvarsling som informerer om antall kunder som venter oppfølging. Hvitvaskingsansvarlig vil også automatisk foreslås som overordnet når det er behov for bekreftelse på en (høy)risikovurdering.
  • Etterlevelsesansvarlig har samme rettigheter som hvitvaskingsansvarlig i Kjenn Din Kunde.
En bruker kan ha flere av disse rollene, eller ingen av de. De fleste brukere vil ikke ha noen av disse rollene og kan dermed ikke endre på innstillinger eller slette kunder. Alle brukere i Kjenn Din Kunde kan se andre brukere.

"Hovedbrukere" i Kjenn Din Kunde får tildelt rolle som brukeradmin og hvitvaskingsansvarlig. Denne brukeren kan deretter endre roller i Kjenn Din Kunde under innstillinger.
 roller

Nye funksjoner i Kjenn Din Kunde

Oppfølgingsintervall: I tråd med en risikobasert tilnærming kan det under innstillinger defineres oppfølgingsintervall for hvert risikonivå (lav, medium og høy risiko). Det er bare hvitvaskingsansvarlig og etterlevelsesansvarlig som kan endre innstillingene for oppfølgingsintervall. Det kan også settes en egendefinert oppfølgingsdato for en kunde fra selve kundesiden, så lenge denne er tidligere enn det definerte intervallet som ble satt for risikonivået. Når oppfølgingsdatoen for en kunde utløper, endres kundens status til "venter oppfølging" og kunden må risikovurderes på nytt.

E-postvarsling om oppfølging: Det kan under innstillinger defineres hyppighet for e-postvarsling om ventende/utløpte oppfølginger. Kun hvitvaskingsansvarlig og etterlevelsesansvarlig kan endre disse innstillingene. E-post sendes til ansvarlige brukere for ventende/utløpte oppfølginger av kunder. Hvitvaskingsansvarlig og etterlevelsesansvarlig får e-postvarsling for hele kundebasen.

Sletting av kunder: Etter at kunder er arkivert, kan de slettes permanent fra Kjenn Din Kunde. Sletting kan utføres fra kundesiden for den enkelte kunde, eller fra kundeoversikten ved filtrering på "arkiverte kunder". Fra kundeoversikten kan det velges flere kunder, som kan slettes samtidig. Kun hvitvaskingsansvarlig og etterlevelsesansvarlig kan slette kunder.

Bekreftelse på risikovurdering: Dersom man krysser av for PEP/sanksjon i risikovurderingen, blir "be om bekreftelse" automatisk aktivert. Dette valget kan manuelt deaktiveres. Hvitvaskingsansvarlig blir automatisk valgt til å være overordnet som skal bekrefte vurderingen, men man kan manuelt endre dette.