Intro til Kjenn Din Kunde

Skjermbilder som viser hvordan du kommer i gang med Kjenn Din Kunde.

1. For å ta produktet i bruk må du ha et brukernavn og et passord.

1_login

2. Dette er Kundeoversikten

Her finner du alle kundene du har registrert, med tydelig status, antall åpne saker og risiko.

Herfra kan man søke på kunder, roller og sortere / filtrere.

Skjermbilde 2023-02-16 kl. 10.25.01

dashboardet kan du se en total oversikt over din kundeportefølje basert på ulike kategorier. Her kan du klikke deg inn for å se alle kundene i en gitt kategori.

Skjermbilde 2023-02-16 kl. 13.54.51

3. For å registrere ny kunde velger du +Registrer kunde i menyen øverst. Du velger mellom Bedriftskunde og Personkunde.

Skjermbilde 2023-02-16 kl. 12.34.27

4. Dersom du velger selskapskunde får du valget mellom om du skal onboarde et utenlandsk eller norsk selskap. Du legger inn kundens organisasjonsnummer hvis det er et norsk selskap, da vil informasjonen hentes direkte fra Brønnøysundregisteret.

Skjermbilde 2023-02-16 kl. 12.36.09

5. Her bekrefter du at det er riktig kunde. Er det feil, kan du søke på nytt. Om det riktig kunde så kan du bekrefte å gå videre.

Skjermbilde 2023-02-16 kl. 12.38.29

6. Nå har vi hentet frem rettighetshavere og rolleinnehavere. Du må nå velge hvem som skal screenes. Personer med mer enn 25% eierskap er automatisk valgt, da de er reelle rettighetshavere. For full kontroll anbefaler vi å velge samtlige.

Algoritmen benytter Aksjonærregisteret som datakilde til utregningen. Aksjonærregisteret oppdateres kun én gang årlig. Dersom du ser at informasjonen som presenteres ikke er oppdatert, kan du selv legge til / redigere rettighetshavere og rolleinnehavere.

I dette steget velger man også type screening kunden skal settes på, løpende eller enskeltstående kundekontroll.

Velger du løpende kundekontroll så vil du motta varslinger om det skjer endringer hos din kunde. Vi anbefaler dette dersom det er et langvarig kundeforhold.

Velger du enkeltstående kundekontroll, blir kunden kun sjekket én gang. Dette er hensiktsmessig ved inngåelse av et midlertidig kundeforhold.

Skjermbilde 2023-02-16 kl. 12.49.40

Skjermbilde 2023-02-16 kl. 12.50.36

7. Nå velger du hvem som skal handle på vegne av kunden (har signaturrett i selskapet). Deretter skriver du inn kundens e-post adresse. Kunden mottar da en automatisk generert e-post fra Beaufort, med link til BankID legitimering og spørsmål om kundeformål. Du har også mulighet til å velge link, da vil det genereres en unik link på kundesiden som du kan sende til kunden din selv.

Du kan bestemme om kunden skal motta KYC og/eller Legitimering. Her kan du også legge til egendefinerte spørsmål, som vil vises på slutten av KYC-skjemaet, kategorisert under "øvrige spørsmål".

Egendefinerte spørsmål kan du lage i Kjenn Din Kunde under "innstillinger" og "KYC-spørsmål".

Skjermbilde 2023-02-16 kl. 13.07.51-1